Botë

Varianti i koronavirusit i zbuluar në Indi po shqetëson shkencëtarët

Varianti i koronavirusit i zbuluar në Indi po shqetëson shkencëtarët
 

Autoritetet shëndetësore janë duke hetuar nëse varianti i ri i koronavirusit i zbuluar në Indi mund të përhapet më lehtësisht dhe po ashtu t’i rezistojë vaksinave aktuale.

Nuk ka ende të dhëna për ta klasifikuar variantin si “variant shqetësimi”, ka thënë Susan Hopkins, një prej shkencëtareve lidere. Hopkins e Shëndetit Publik të Anglisë ka thënë se rastet e këtij varianti të ri që janë gjetur edhe në Britani të Madhe që nuk ishin të lidhura me udhëtimin, ku origjina po hetohet.