Botë

Ish-polici Chauvin dënohet për vrasjen e afro-amerikanit Floyd

Ish-polici Chauvin dënohet për vrasjen e afro-amerikanit Floyd
Foto: AP
 

Juria dymbëdhjetanëtarësh ka shpallur Chauvinin (45) përgjegjës për vdekjen e Floydit vitin e kaluar, pas tri javësh të dëgjimit të 45 dëshmitarëve, përfshirë kalimtarët e rastit, zyrtarët policorë dhe ekspertët mjekësorë, në njërin prej rasteve që ka nxitur vëmendjen më të madhe në epokën e lëvizjes “Black Lives Matter”

Ish-polici nga Minneapolisi, Derek Chauvin, është dënuar të martën për vrasje të shkallës së dytë, vrasje të shkallës së tretë dhe për vrasje pa paramendim gjatë arrestimit fatal të afro-amerikanit George Floyd, në atë që konsiderohet si moment historik për Shtetet e Bashkuara të Amerikës të mbërthyera nga tensionet raciste dhe kritikat kundër trajtimit të qytetarëve me ngjyrë nga zyrtarët e zbatimit të ligjit.

Juria dymbëdhjetanëtarëshe ka shpallur Chauvinin (45) përgjegjës për vdekjen e Floydit vitin e kaluar, pas tri javësh të dëgjimit të 45 dëshmitarëve, përfshirë kalimtarët e rastit, zyrtarët policorë dhe ekspertët mjekësorë, në njërin prej rasteve që ka nxitur vëmendjen më të madhe në epokën e lëvizjes “Black Lives Matter”. Pesë anëtarët burra dhe shtatë gra të jurisë vendimin e shpalosën, pasi që ishin mbledhur për diskutime rreth katër orë të hënën pasdite dhe më shumë se dhjetë orë gjatë së martës, duke e mbajtur në teh gjithë SHBA-në.