Botë

“Vijat e kuqe” të Putinit ndeshen me protestat masive nëpër Rusi

“Vijat e kuqe” të Putinit ndeshen me protestat masive nëpër Rusi
Foto: AP

Presidenti Vladimir Putin ka kërcënuar të mërkurën Perëndimin që të mos i kalojë “vijat e kuqe” me Rusinë, duke paralajmëruar se Moska do të përgjigjet me vendosmëri dhe ashpër ndaj çfarëdo provokimi teksa ka theksuar se përgjegjësit do të pendohen rëndë.

 

Shefi i Kremlinit ka paralajmëruar vendet perëndimore që mos t’i kalojnë “vijat e kuqe” me Rusinë derisa forcat policore kanë arrestuar të paktën 1.000 protestues gjatë demonstratave masive për ta kërkuar lirimin e liderit opozitar, Alexei Navalny, të mbajtura në Moskë dhe në më se 160 qytete të tjera

Presidenti Vladimir Putin ka kërcënuar të mërkurën Perëndimin që të mos i kalojë “vijat e kuqe” me Rusinë, duke paralajmëruar se Moska do të përgjigjet me vendosmëri dhe ashpër ndaj çfarëdo provokimi teksa ka theksuar se përgjegjësit do të pendohen rëndë.

Një kërcënim të tillë Putini e bëri teksa para sallës, prej ku po e mbante adresimin vjetor para kombit, me mijëra qytetarë ishin mbledhur për protestën masive në kërkim të lirimit të liderit opozitar, Alexei Navalny, gjendja shëndetësore e të cilit është rënduar gjatë mbajtjes në një burg në periferi të Moskës.