Botë

“Bota përballet me potencialin e jostabilitetit ndërkombëtar”

(AP-Reuters) – Bota mund të jetë duke hyrë në një epokë të “jostabilitetit potencial ndërkombëtar” me rritjen e Kinës dhe me ngritjen e teknologjive përçarëse, si inteligjenca artificiale dhe robotika, që mund të dëshmohen si vendimtare për luftë.

 

Gjenerali, njëherësh shef i stafit të përbashkët të shefave në ushtrinë amerikane, ka krahasuar epokën aktuale me ndryshimet e tjera madhore gjeopolitike në historinë e botës, duke përfshirë rënien e Romës dhe shpërbërjen e Bashkimit Sovjetik

(AP-Reuters) – Bota mund të jetë duke hyrë në një epokë të “jostabilitetit potencial ndërkombëtar” me rritjen e Kinës dhe me ngritjen e teknologjive përçarëse, si inteligjenca artificiale dhe robotika, që mund të dëshmohen si vendimtare për luftë.

Një paralajmërim të tillë e ka bërë të mërkurën njëri prej gjeneralëve kryesorë të Shteteve të Bashkuara të Amerikës.