Botë

Nën petkun e pandemisë, qeveritë gërryen të drejtat dhe liritë themelore

Pandemia e koronavirusit ka çuar drejt gërryerjes së të drejtave themelore qytetare kudo nëpër botë.

 

Raporti “Atlas of Civil Society” ka treguar se shumë qeveri ua kanë kufizuar qytetarëve të tyre liritë themelore nën maskimin e betejës kundër virusit. Është i mbushur me shembuj të lirive të kufizuara: burgjet e stërmbushura në Filipine, gazetarët e arrestuar në Zimbabve, aktivistët e kërcënuar të të drejtave të njeriut në Meksikë

Pandemia e koronavirusit ka çuar drejt gërryerjes së të drejtave themelore qytetare kudo nëpër botë.

Raporti “Atlas of Civil Society” ka treguar se shumë qeveri ua kanë kufizuar qytetarëve të tyre liritë themelore nën maskimin e betejës kundër virusit. Është i mbushur me shembuj të lirive të kufizuara: burgjet e stërmbushura në Filipine, gazetarët e arrestuar në Zimbabve, aktivistët e kërcënuar të të drejtave të njeriut në Meksikë.