Botë

“Kokaina e fukarasë” që e bëri Sirinë narko-shtet

Captagoni është vetëm njëri prej disa emrave të përbërësit kryesor të ilaçit hidroklorur fenetilinë. Është stimulues me veti të varësisë që përdoret në mënyrë rekreative në të gjithë Lindjen e Mesme dhe nganjëherë quhet “kokaina e fukarasë”. Përdoret gjithashtu nga grupe të armatosura dhe forca të rregullta në situata beteje. Ky ilaç shton guximin dhe mpin frikën

 

Captagoni është vetëm njëri prej disa emrave të përbërësit kryesor të ilaçit hidroklorur fenetilinë. Është stimulues me veti të varësisë që përdoret në mënyrë rekreative në të gjithë Lindjen e Mesme dhe nganjëherë quhet “kokaina e fukarasë”. Përdoret gjithashtu nga grupe të armatosura dhe forca të rregullta në situata beteje. Ky ilaç shton guximin dhe mpin frikën

Në verën e 2015-s, një biznesmeni në provincën siriane të Latakisas iu afrua shefi i fuqishëm i sigurisë së shtetit. Ia kërkoi një nder. Donte që tregtari, importues i ilaçeve dhe pajisjeve mjekësore, të siguronte në shtetet e tjera sasi të mëdha të ilaçit të quajtur fenetilinë. Shefi i sigurisë tha se shteti do ta blinte me të madhe këtë ilaç.

Pas një kërkimi në internet, biznesmeni mori vendim pa menduar dy herë. U largua nga shtëpia e tij po atë javë. Së pari largoi gruan dhe fëmijët, pastaj i ndoqi pas. Duke marrë çfarëdo që mundte nga biznesi i tij, në kërkim të një fillimi në ndonjë shtet tjetër.