Botë

Mallkimi i gazit natyror

Kur nisën masakrat në Palma më 24 mars, pasi burra të maskuar nisën masakrimin e viktimave me hanxharë, Issa Tarmamade ishte ulur në rrënojat e ishullit të Ibos, i shqetësuar se ai dhe ishulli i tij mund të ishin të radhës, shkruan revista gjermane “Der Spiegel” për hovin që kanë nisur të marrin mbështetësit e “Shtetit Islamik” në Afrikën Jugore. Tarmamade është burrë i sertë, 71 vjeç. Ai është administrator i Ibos, nja 170 kilometra në jug të Palmës, më i rëndësishmi prej shtatë ishujve. Dikur parajsë për pushuesit, tani është kthyer në një rajon të mbërthyer nga frika – dhe emblematikë e konfliktit që ka kapluar mbarë vendin.

 

Ndjekësit e “Shtetit Islamik” po avancojnë në Afrikën Jugore, me ëndrrat se gazi natyror mund t’u japë zemër ambicieve edhe më të mëdha. Dhe në krejt këtë lëmsh, Issa Tarmamade po bën çmos që të mbajë rendin kundrejt dhunës brutale, shkruan “Der Spiegel” në një shkrim të gjatë për zhvillimet e atjeshme

Kur nisën masakrat në Palma më 24 mars, pasi burra të maskuar nisën masakrimin e viktimave me hanxharë, Issa Tarmamade ishte ulur në rrënojat e ishullit të Ibos, i shqetësuar se ai dhe ishulli i tij mund të ishin të radhës, shkruan revista gjermane “Der Spiegel” për hovin që kanë nisur të marrin mbështetësit e “Shtetit Islamik” në Afrikën Jugore. Tarmamade është burrë i sertë, 71 vjeç. Ai është administrator i Ibos, nja 170 kilometra në jug të Palmës, më i rëndësishmi prej shtatë ishujve. Dikur parajsë për pushuesit, tani është kthyer në një rajon të mbërthyer nga frika – dhe emblematikë e konfliktit që ka kapluar mbarë vendin.

Njeriu shtet