Botë

Parisi po planifikon të ndalojë veturat në disa zona të kryeqytetit

 

Një plan për të reduktuar në mënyrë drastike trafikun e veturave në qendër të kryeqytetit francez, Paris deri në vitin 2022, është shtyrë përpara nga Këshilli i qytetit.

Plani parasheh ndalimin e trafikut në katër zona qëndrore të kryeqytetit, për t’i dhënë prioritet trafikut të biçikletave dhe transportit publik.