Botë

Gazsjellësi amerikan u paguan hakerave 5 milionë dollarë shpërblim

 

Një tubacion i madh i karburantit amerikan thuhet se ka paguar bandën kriminale kibernetike DarkSide gati 5 milionë dollarë shpërblim, pas një sulmi kibernetik.

Colonial Pipeline pësoi një sulm kibernetik ransomware gjatë fundjavës dhe hoqi shërbimin për pesë ditë, duke bërë që furnizimet të mungonin në të gjithë SHBA-në.