Botë

Shtetet Islamike mbajnë takim urgjent për sulmet në Gaza

Foto: AP
 

Organizata e Bashkëpunimit Islamik, e përbërë nga 57 vende anëtare, ka thirrur një takim urgjent të dielën, për të diskutuar lidhur me luftimet e ashpra që po zhvillohen mes Izraelit dhe Palestinës, në qytetin Gaza, të udhëhequr nga grupi islamik Hamasit.

Kjo është lëvizja e parë e shteteve të Lindjes së Mesme për të diskutuar rreth adresimit të këtij konflikti, i cili po shkakton vdekje të shumta në mesin e palestinezëve dhe izraelitëve.