Botë

Dy të vdekur e 150 të plagosur nga shembja e një sinagoge në Bregun Perëndimor

 

Dy njerëz janë vrarë dhe më shumë se 150 janë plagosur pasi një pjesë e një sinagoge u shemb në Bregun Perëndimor të pushtuar, sipas zyrtarëve shëndetësorë izraelitë.

Tempulli, i cili kishte një strukturë ulëse me nivele, ishte i mbushur me adhurues ultra-ortodoksë gjatë lutjeve në një tubim për të shënuar fillimin e Shavuot, një festë e madhe hebreje.