Botë

Kriza indiane godet furnizimin me vaksina të programit COVAX

 

Skema ndërkombëtare për të siguruar qasje të barabartë në vaksinat kundër COVID-19 ka mungesë prej 140 milionë dozash, për shkak të krizës së vazhdueshme të Covidit në Indi.

Instituti më i madh indian i furnizimit me vaksinë i skemës Covaks, nuk ka realizuar asnjërën nga dërgesat e planifikuara që prej ndërprerjes së eksporteve në mars. Agjencia e Kombeve të Bashkuara për Fëmijë blen dhe shpërndan vaksina për Kovaksin. Instituti po iu bën thirrjeve liderëve të shtatë shteteve më të zhvilluara në botë dhe shteteve të Bashkimit Evropian që t’i ndajnë dozat e tyre.