Botë

Bota kërkon armëpushim midis thellimit të luftimeve izraelito-palestineze

Foto: AP

Bombardimet ajrore izraelite mbi Gazë dhe lansimi i raketave nga grupet militante palestineze kanë vazhduar të martën në zonat ndërkufitare, pas një qetësie të shkurtër gjatë naftës gjatë së cilës periudhë OKB-ja ka dërguar një kontingjent të vogël me karburante në enklavën palestineze, ku më shumë se 52 mijë persona tanimë janë zhvendosur.

 

Gjatë një telefonate të së hënës vonë me Netanyahun, presidenti amerikan, Joe Biden, ka thënë se Izraeli ka të drejtë që ta mbrojë veten karshi sulmeve diskriminuese raketore, por ka trimëruar vendin që të bëjë çdo përpjekje të mundshme për t’i mbrojtur civilët, ka njoftuar Shtëpia e Bardhë. Ndërkaq, Gjermania ka bërë thirrje për armëpushim dhe ka ofruar më shumë ndihma për palestinezët para bisedimeve emergjente të Bashkimit Evropian

Bombardimet ajrore izraelite mbi Gazë dhe lansimi i raketave nga grupet militante palestineze kanë vazhduar të martën në zonat ndërkufitare, pas një qetësie të shkurtër gjatë naftës gjatë së cilës periudhë OKB-ja ka dërguar një kontingjent të vogël me karburante në enklavën palestineze, ku më shumë se 52 mijë persona tanimë janë zhvendosur.

Liderët izraelitë kanë bërë të ditur se do ta ashpërsojnë ofensivën për t’i asgjësuar kapacitetet e fraksioneve të armatosura të “Hamasit” dhe “Xhihadit Islamik”, midis thirrjeve të Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe fuqive të tjera botërore për përfundimin e konfliktit.