Botë

BE-ja i hap kufijtë për turistët dhe vizitorët e vaksinuar

Foto: AP
 

Sipas planit të BE-së, blloku do t’i pranojë vizitorët që e kanë kompletuar vaksinimin të paktën dy javë para mbërritjes dhe atë me ndonjërën prej vaksinave të miratuara nga Rregullatori evropian apo nga Organizata Botërore e Shëndetësisë. Përveç të vaksinuarve, do të lejohen edhe shtetasit e vendeve të kategorizuara si të sigurta në aspektin e pandemisë, mirëpo lista e tyre do të finalizohet të premten

Bashkimi Evropian është dakorduar të mërkurën që t’i rihapë kufijtë e vet për vizitorët që janë të vaksinuar plotësisht me kurat e miratuara për përdorim dhe për ata që vijnë nga një listë shtetesh të cilësuara si të sigurta në rrafshin e pandemisë, duke i lejuar kësisoj udhëtimet më të gjera në prag të fillimit të sezonit të turizmit veror.

Ambasadorët nga 27 vendet e BE-së e kanë mbështetur planin që do t’i lejonte vizitat nga turistët dhe udhëtarët e tjerë joesencialë, të cilët e kishin të ndaluar hyrjen në bllok për më shumë se një vit.