Botë

Kroacia e gatshme të mirëpresë turistët e huaj

Foto: AP
 

Çadrat e baret janë hapur dhe muzika po dëgjohet. Hotelet e restorantet po përshëndesin vizitorët duke shpresuar të fillojnë verën pas më tepër e një vit mbyllje e kufizime udhëtimesh për shkak të koronavirusit.

Kroacia ka rihapur gjerësisht vijën bregdetare në Adriatik për turistët e huajë, duke u bërë një nga shtetet e para në Evropë që ka hequr shumicën e masave të vendosura për ta luftuar pandeminë. Tash mundësia për personat që të shkojnë në Kroaci varet nga rregullat e udhëtimit në shtetin e secilit prej tyre.