Botë

“Paqja e përkohshme” në Gaza, mundësi për ndërmjetësuesit

 

Ndërmjetësuesit egjiptianë kanë bërë udhëtime drejt Izraelit dhe Rripit të Gazës – që sundohet nga “Hamasi” – me qëllim që të mundohen të arrijnë marrëveshje për armëpushim afatgjatë e të qëndrueshëm. Ata janë takuar edhe me rivalin e grupit islamik, presidentin palestinez Mahmoud Abbas, në Bregun e pushtuar Perëndimor

Marrëveshja e armëpushimit ndërmjet Izraelit dhe “Hamasit” është respektuar edhe në ditën e tretë, derisa ndërmjetësuesit kanë folur me të gjitha palët e përfshira, me qëllim që të arrihet ujdi për një periudhë më të gjatë qetësie pas ndaljes së luftimeve më të ashpra të viteve të fundit.

Ndërmjetësuesit egjiptianë kanë bërë udhëtime drejt Izraelit dhe Rripit të Gazës – që sundohet nga “Hamasi” – me qëllim që të mundohen të arrijnë marrëveshje për armëpushim afatgjatë e të qëndrueshëm. Ata janë takuar edhe me rivalin e grupit islamik, presidentin palestinez Mahmoud Abbas, në Bregun e pushtuar Perëndimor.