Botë

Shitja private e vaksinave e përçan Pakistanin e varfër

 

Kritikët i kanë sulmuar shitjet e tilla private në Pakistan dhe tërë botën, duke thënë se po i vënë vaksinat në dispozicion vetëm për të pasurit. Por, në Pakistan – si kudo tjetër – furnizimi i kufizuar i ka penguar këto përpjekje

Islamabad, Pakistan – Koronavirusi po përshkonte Pakistanin dhe Muhamed Nasir Chaudhry ishte i shqetësuar. Radhët e gjata dhe furnizimet e kufizuara dëmtuan fushatën e vaksinimit falas nga qeveria. Gazetat ishin mbushur me raporte të njerëzve që kishin lidhje të forta dhe kapërcenin radhët e pritjes për një dozë falas.

Më pas, Chaudhry, këshilltar qeveritar 35-vjeçar, zbuloi se mund të paguante për t’i kapërcyer radhët e gjata vetë. U regjistrua për t’i marrë dy doza të vaksinës “Sputnik V” të prodhuar nga Rusia për rreth 80 dollarë nga një spital privat. Kjo është shumë e madhe parash në një vend ku paga mesatare është 110 dollarë, por Chaudhry ishte i gatshëm të paguante.