Botë

Hapja para verës: BE-ja heq karantinimin për të vaksinuarit nga 1 korriku

Foto: AP

Zbutjet e para të masave anti-COVID në prag të sezonit të pushimeve verore për personat që jetojnë përbrenda Bashkimit Evropian do të fillojnë që nga 1 korriku, teksa Brukseli zyrtar ka propozuar eliminimin e detyrimit për karantim mes të gjithë personave që janë tërësisht të vaksinuar kundër koronavirusit.

 

Në kuadër të propozimeve të KE-së është paraparë që qysh nga fillimkorriku të gjitha 27 vendet anëtare të fillojnë me pranimin e ashtuquajturave pasaporta digjitale që ofrojnë dëshmi mbi vaksinimin, testimin dhe shërimin nga COVID-19

Zbutjet e para të masave anti-COVID në prag të sezonit të pushimeve verore për personat që jetojnë përbrenda Bashkimit Evropian do të fillojnë që nga 1 korriku, teksa Brukseli zyrtar ka propozuar eliminimin e detyrimit për karantim mes të gjithë personave që janë tërësisht të vaksinuar kundër koronavirusit.

Nisur nga e marta do të jetë i gatshëm për funksionim edhe sistemi që do t’ua lejojë shteteve anëtare lëshimin e pasaportave digjitale për COVID, me anë të të cilave qytetarët mund ta dëshmojnë statusin e tyre të vaksinimit dhe të lejohen që të ndërmarrin të lirë udhëtime brenda bllokut, ka raportuar të hënën e përditshmja britanike “The Guardian”.