Botë

Me sytë nga turizmi, vendet e BE-së lëshojnë certifikata të vaksinimit

Foto: AP

Greqia, Gjermania dhe pesë shtete të tjera të Bashkimit Evropian kanë prezantuar të martën sistemin e certifikatave të vaksinimit për udhëtarët, disa javë para nisjes së zbatimit të këtij programi në gjithë bllokun 27-anëtarësh, më 1 korrik.

 

Ndonëse ishte paralajmëruar prej 1 korrikut, Greqia, Gjermania, Bullgaria, Republika Çeke, Danimarka, Kroacia dhe Polonia kanë filluar përdorimin e sistemit të certifikatave të vaksinimit për udhëtarët përbrenda Bashkimit Evropian

Greqia, Gjermania dhe pesë shtete të tjera të Bashkimit Evropian kanë prezantuar të martën sistemin e certifikatave të vaksinimit për udhëtarët, disa javë para nisjes së zbatimit të këtij programi në gjithë bllokun 27-anëtarësh, më 1 korrik.

Mes vendeve të tjera që kanë nisur parakohshëm veprimin listohen Bullgaria, Republika Çeke, Danimarka, Kroacia dhe Polonia, ka njoftuar Komisioni Evropian.