Botë

Rreth 33,000 fëmijë në Etiopi rrezikojnë të vdesin nga uria

Foto: AP
 

Rreth 33,000 fëmijë të kequshqyer në rajonin Tigray të Etiopisë rrezikojnë të vdesin, ka bërë të ditur agjencia e Kombeve të Bashkuara për fëmijë, UNICEF.

Tigray është shkatërruar nga luftimet mes forcave qeveritare dhe rebelëve, me 1,7 milionë njerëz të zhvendosur nga ky rajon që kur ka nisur konflikti, në nëntor të vitit 2020.