Botë

Mijëra afrikanë në kërkim të diamanteve, pasi njëri gjeti një gur të rrallë

Foto: BBC
 

Mijëra persona kanë vërshuar fshatin KwaHlathi në Afrikën e Jugut, duke besuar se kjo zonë mund të përmbajë diamante. Me kazma dhe mjete të tjera punë dorë kanë hapur qindra gropa në kërkim të gurëve të çmuar.

E gjithë kjo nisi pasi një person gjeti gurë të rrallë dhe tregoi për zbulimin.