Botë

Bideni lehtëson raportet tregtare me BE-në para takimit me Putinin

 

Presidenti amerikan, Joe Biden, i ka dhënë fund një mosmarrëveshjeje të gjatë me Bashkimin Evropian për shtesat për prodhuesit e pjesëve të aeroplanëve, si lëvizje e madhe në raportet SHBA-BE e cila vjen pak para takimit të shumëpritur me presidentin rus, Vladimir Putin.

Dy palët arritën marrëveshjen për telashin që ka zgjatur që 17 vjet, në atë se sa mund të subvencionojnë secila qeverisje prodhuesit e mëdhenj – Boeing në SHBA dhe Airbus në BE – në një takim që Bideni pati me Presidentin e Këshillit të Evropës, Charles Michel, dhe Presidenten e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen.