Botë

Emailat zbardhin presionin e Trumpit për zgjedhjet e humbura të 2020-s

Foto: AP

Në javët e fundit të presidencës së tij, Donald Trumpi dhe aleatët e tij kanë ushtruar presion të shtuar mbi Departamentin e Drejtësisë për hetimin e pretendimeve të pabazuara për mashtrime të gjithmbarshme në zgjedhjet e 2020-s, megjithëse ish-prokurori i tij i përgjithshëm deklaronte se nuk kishte dëshmi për një gjë të tillë, kanë treguar disa emaila të porsapublikuar.

 

Këta emaila, të publikuar të martën nga Komiteti për Mbikëqyrje i Dhomës së Përfaqësuesve, zbardhin hollësi të reja se si Trumpi, shefi i stafit të Shtëpisë së Bardhë dhe aleatët e tjerë të tij kanë ushtruar presion mbi Qeverinë amerikane për t’i sfiduar zgjedhjet e 2020-s rreth pretendimeve të rreme, ani pse zyrtarët e Sigurisë së Brendshme dhe Drejtësisë, si dhe liderët zgjedhorë republikanë përreth vendit, pretendonin se mashtrime nuk ka pasur. Edhe ish-prokurori i përgjithshëm, William Barr, një besnik i kahershëm i Trumpit, ishte mes atyre që thanë se nuk ekzistonin dëshmi për mashtrime të këtilla

Në javët e fundit të presidencës së tij, Donald Trumpi dhe aleatët e tij kanë ushtruar presion të shtuar mbi Departamentin e Drejtësisë për hetimin e pretendimeve të pabazuara për mashtrime të gjithmbarshme në zgjedhjet e 2020-s, megjithëse ish-prokurori i tij i përgjithshëm deklaronte se nuk kishte dëshmi për një gjë të tillë, kanë treguar disa emaila të porsapublikuar.

Emailat, të publikuar të martën nga Komiteti për Mbikëqyrje i Dhomës së Përfaqësuesve, zbardhin hollësi të reja se si Trumpi, shefi i stafit të Shtëpisë së Bardhë dhe aleatët e tjerë të tij kanë ushtruar presion mbi Qeverinë amerikane për t’i sfiduar zgjedhjet e 2020-s rreth pretendimeve të rreme, ani pse zyrtarët e Sigurisë së Brendshme dhe Drejtësisë, si dhe liderët zgjedhorë republikanë përreth vendit, pretendonin se mashtrime nuk ka pasur. Edhe ish-prokurori i përgjithshëm, William Barr, një besnik i kahershëm i Trumpit, ishte mes atyre që thanë se nuk ekzistonin dëshmi për mashtrime të këtilla.