Botë

Synimet përplasëse të Bidenit e Putinit para samitit të vështirë

Një president amerikan nuk do ta mbajë anën e Moskës para agjencive të veta të Inteligjencës. Nuk do të bëjë muhabete rreth “rifillimit” të marrëdhënieve me Rusinë. Dhe zor se mund të merret me mend që ai do ta shikojë presidentin rus, Vladimir Putin, në sy dhe t’ia shohë shpirtin.

 

Nuk dihet saktë se çfarë do të ndodhë të mërkurën në Gjenevë, kur presidenti amerikan, Joe Biden, do të takohet me Putinin për të parën herë që nga marrja e detyrës. Por që të dy kanë sinjalizuar se marrëdhëniet midis dy vendeve janë në pikën më të ulët të mundshme dhe asnjëri nuk ushqen shpresa të mëdha për arritje të mëdha

Një president amerikan nuk do ta mbajë anën e Moskës para agjencive të veta të Inteligjencës. Nuk do të bëjë muhabete rreth “rifillimit” të marrëdhënieve me Rusinë. Dhe zor se mund të merret me mend që ai do ta shikojë presidentin rus, Vladimir Putin, në sy dhe t’ia shohë shpirtin.

Por përtej kësaj, nuk dihet saktë se çfarë do të ndodhë të mërkurën në Gjenevë, kur presidenti amerikan, Joe Biden, do të takohet me Putinin për të parë herë që nga marrja e detyrës. Por që të dy kanë sinjalizuar se marrëdhëniet midis dy vendeve janë në pikën më të ulët të mundshme dhe asnjëri nuk ushqen shpresa të mëdha për arritje të mëdha.