Botë

“Të mbrojtur deri në vdekje”: Masat e ashpra në shtëpitë për të moshuar

Barbara dhe Christine Colucci e presin me padurim ditën kur do t’i heqin maskat dhe do ta puthin nënën e tyre 102-vjeçare, e cila vuan nga demencia dhe është në shtëpi kujdesi në Rochester të New Yorkut

Barbara dhe Christine Colucci e presin me padurim ditën kur do t’i heqin maskat dhe do ta puthin nënën e tyre 102-vjeçare, e cila vuan nga demencia dhe është në shtëpi kujdesi në Rochester, New York. Ato do të donin të kishin më shumë se dy njerëz në dhomën e saj, në mënyrë që edhe të afërmit e tjerë të jenë aty.

 

Masat kundër pandemisë po lirohen pothuajse çdokund – përveç shumë shtëpive për të moshuar në Amerikë. Rregullat e vendosura për ta mbrojtur shtresën më të ndjeshme të popullsisë nga COVID-19 janë ende në fuqi, ndonëse 75 për qind e banorëve të shtëpive për të moshuar janë vaksinuar dhe ka rënë numri i infektimeve dhe vdekjeve

Barbara dhe Christine Colucci e presin me padurim ditën kur do t’i heqin maskat dhe do ta puthin nënën e tyre 102-vjeçare, e cila vuan nga demencia dhe është në shtëpi kujdesi në Rochester, New York. Ato do të donin të kishin më shumë se dy njerëz në dhomën e saj, në mënyrë që edhe të afërmit e tjerë të jenë aty.

“Nuk e dimë se edhe për sa kohë do të jetojë”, ka thënë Christine Colucci, “kështu që duam që të jemi afër saj në muajt e fundit të jetës”.