Botë

Macron dhe Le Pen me rezultate zhgënjyese në zgjedhjet rajonale të Francës

Foto: AP
 

Partia qendrore e Emmanuel Macronit dhe ajo djathtiste e Marine Le Penit kanë dështuar që të sigurojnë mbështetjet e synuara në zgjedhjet rajonale të Francës, të shënuara nga dalja e ulët e qytetarëve për votime.

Presidenti dhe qeveria e tij kanë dështuar në mobilizimin e përkrahësve, pasi që 68 për qind e votuesve i kanë shpërfillur thirrjet për dalje në zgjedhje.