Botë

SHBA-ja heton ndërlidhjen mes vaksinës “Pfizer” dhe problemeve në zemër

 

Këshilltarët e Qendrës amerikane për kontrollin dhe parandalimin e sëmundjeve pritet t’i nisin vlerësimet lidhur me ndërlidhjen e mundshme midis rasteve të inflamacionit të zemrës dhe vaksinës kundër COVID-19 të “Pfizerit”.

Qendra kishte hetuar gjatë muajve të fundit rastet e inflamacionit të zemrës që kanë ndodhur kryesisht te të rinjtë. Gjatë qershorit, Ministria izraelite e Shëndetësisë ka pranuar se ekzistonte një lidhje mes vaksinës dhe problemeve në zemër.