Botë

Njësiti me patina i policëve antiterrorizëm

Foto: NYT

Syeda Aiman ka mësuar të gjuajë me armë teksa lëviz me patina. Nuk është hokeiste, por police e njësitit antiterrorizëm në Pakistan.

 

Përgjegjësia e grupit me patina është mbikëqyrja kundër terrorizmit në hapësirat publike, përfshirë parqet dhe stadiumet e kriketit. Policia me patina – që ka numër të barabartë pjesëtarësh burra e gra – ka mbrojtur zyrtarët e profilit të lartë dhe ka arrestuar disa persona, duke e përmirësuar kështu shkallën e reagimit të forcës në skenat e krimit

Syeda Aiman ka mësuar të gjuajë me armë teksa lëviz me patina. Nuk është hokeiste, por police e njësitit antiterrorizëm në Pakistan.

Gazeta njujorkeze “The New York Times” ka shkruar një reportazh të gjatë për njësitin e veçantë prej 20 anëtarësh, i cili kryen kontrolle kundër terrorizmit dhe shërben si forcë policie e komunitetit në Pakistan.