Botë

SHBA-ja kufizon eksportet për 5 firma kineze për shkelje të të drejtave të njeriut

 

SHBA-ja kufizoi të mërkurën eksportet për pesë kompani kineze, për të cilat tha se ishin të përfshira në shkeljen e të drejtave të njeriut në Kinë, duke përfshirë këtu prodhuesit e mëdhenj të polisilikonit që përdoret në industrinë e prodhimit të paneleve diellore.

Kompanitë e shtuara në listën e Departamentit të Tregtisë përfshijnë “Hoshine Silicon Industrisë CO. ; Xinjiang Daqo New Energy Co”, një njësi të “Daqo New Energy Corp; Xinjiang East Hope Metale Nonferrous Co”, një degë të gjigandit me qendër në Shangai “East Hope Group; Xinjiang GCL New Energy Material Co., dhe “Corps Construction” (XPCC).