Botë

Qeveria e re izraelite miraton ndërtimin e kolonive të para hebraike

Foto: Ilustrim
 

Një agjenci e ministrisë izraelite të Mbrojtjes ka avancuar planet për ndërtimin e 31 kolonive në Bregun e okupuar Perëndimor, në kuadër të veprimit të parë të tillë që nga formimi i Qeverisë së re të vendit.

Planet e miratuara nga Administrata Civile parashohin ndërtimin e një qendre tregtare, një shkolle për nxënës me nevoja të veçanta dhe një sërë projektesh infrastrukturore e ndryshimesh zonale në kolonitë ekzistuese të Bregut Perëndimor.