Botë

Putini akuzon Britaninë dhe SHBA-në për provokim ushtarak

 

Presidenti i Rusisë, Vladimir Putin, ka akuzuar ushtrinë britanike dhe amerikane për inskenim të provokimit pasi luftanija britanike lundroi afër Krimesë së aneksuar nga Rusia.

Derisa nuk kishte rrezik për fillimin e një luftë të tretë botërore, ka thënë ai, Putin shtoi se beson se ishte pjesë e një përpjekje për të vendosur bazat ushtarake në ose afër Ukrainës.