Botë

Padia ndaj organizatës dhe besnikut të tij, kokëçarje e re ligjore për Trumpin

Ish-presidenti amerikan, Donald Trump, bashkë me financierin e organizatës së tij, Allen Weisselberg, dhe të birin Donal Trump Jr.
 

Financieri i Organizatës Trump, Allen Weisselberg, u është dorëzuar autoriteteve të drejtësisë në Manhattan të enjten dhe është paditur nga prokurori i qarkut për dështimin që t’i raportojë saktësisht përfitimet e ofruara nga kompania, përfshirë banesat pa qira, mbulimin e shpenzimeve për shkollim dhe veturat. E krejt këto aranzhime 15-vjeçare, Prokuroria i ka cilësuar si “skemë gjithëpërfshirëse dhe e pacipë e pagesave të paligjshme”

Organizata Trump dhe zyrtari kryesor financiar i saj, Allen Weisselberg, janë ngarkuar me fajësinë për “sistemin gjithëpërfshirës dhe të pacipë të pagesave të paligjshme” në krimet e ndërlidhura me taksat, me rastin e ngritjes së padisë së parë kriminale ndaj kompanisë së ish-presidentit, pas hetimeve shumëvjeçare nga prokurorët në New York.

Weisselberg, i cili ka punuar për familjen Trump për afro 50 vjet, u është dorëzuar autoriteteve të drejtësisë në Manhattan gjatë së enjtes dhe është paditur nga prokurori i qarkut për dështimin që t’i raportojë saktësisht përfitimet e ofruara nga kompania, përfshirë banesat pa qira, mbulimin e shpenzimeve për shkollim dhe veturat, në fazën e fundit të betejës së përshkallëzuar midis prokurorëve të New Yorkut dhe ish-presidentit.