Botë

Pandemia e vetëvrasjeve të COVID-it

Në ditën e fundit të jetës së Javier Vilcas bashkëshortja qëndronte jashtë, te dritaret e spitalit. Në duar mbante një arush, balona të kuq dhe një kuti me çokollata për të festuar ditëlindjen e tij. Kishte edhe një letër gjigante, në të cilën me dorë të sajën kishte shkruar: “Mos u dorëzo! Je burri më i mirë në botë!”.

 

Në Arequipa të Perusë, vetëvrasja e Javier Vilcas, një pacient që vuante nga COVID-19, u bë lajm i ballinave në qytetin me 1 milion banorë. E veja thotë se vdekja e tij ishte protestë ndaj kushteve të rënda me të cilat po përballen të infektuarit me koronavirus në vend

Në ditën e fundit të jetës së Javier Vilcas bashkëshortja qëndronte jashtë, te dritaret e spitalit. Në duar mbante një arush, balona të kuq dhe një kuti me çokollata për të festuar ditëlindjen e tij. Kishte edhe një letër gjigante, në të cilën me dorë të sajën kishte shkruar: “Mos u dorëzo! Je burri më i mirë në botë!”.

Pak minuta më vonë Vilca, 43-vjeçar, gazetar radioje që kishte hasur në shumë vështirësi dhe i cili vuante nga depresioni, kërceu drejt vdekjes nga kati i katërt. Qe kjo vetëvrasja e pestë e pacientëve të infektuar me koronavirus që po ndodhte qysh nga fillimi i pandemisë në spitalin e stërngarkuar me pacientë “Honorio Delgado” të Perusë.