Botë

Pfizeri do ta kërkojë autorizimin për një dozë të tretë të vaksinës

 

Pfizeri do të kërkojë autorizimin e SHBA-së për një dozë të tretë të vaksinës së saj për COVID-19, duke thënë se një dozë tjetër brenda 12 muajsh mund të rrisë në mënyrë dramatike imunitetin dhe ndoshta të ndihmojë në largimin e variantit të fundit shqetësues të koronavirusit.

Kërkimet nga shumë vende tregojnë se vaksinat Pfizer dhe vaksinat e tjera të përdorura gjerësisht kundër COVID-19 ofrojnë mbrojtje të fortë kundër variantit shumë të përhapur Delta, i cili po përhapet me shpejtësi në të gjithë botën dhe tani llogaritet për shumicën e infeksioneve të reja në SHBA.