Botë

Trazira në Afrikë të Jugut, të paktën gjashtë të vdekur

Foto: AP
 

Qytetarë të shumtë afrikanë kanë protestuar për të mbrojtur presidentin e Afrikës së Jugut, Jacob Zuma, i cili u arrestua ditë më parë dhe u dënua për shpërfillje të gjykatës. Trazirat e krijuara lanë gjashtë persona të vdekur, derisa autoritetet kanë vënë në funksion ushtrinë për të shuar pakënaqësinë e protestuesve. Autoritetet policore thanë se çështja është serioze, derisa Zuma paraprakisht kishte dorëzuar mandatin e tij.

Pos sulmeve ndaj zyrtarëve policorë, protestuesit kanë djegur ndërtesa dhe objekte të shumta në vend, derisa nuk janë përjashtuar as vjedhjet, plaçkitjet dhe zjarrvëniet.