Botë

Në SHBA nis të rritet sërish numri i të infektuarve nga koronavirusi

 

Grafiku i rasteve të infektimit me koronavirusin në Shtetet e Bashkuara po rritet sërish pas disa muajsh rënieje. Numri i rasteve të reja në ditë është dyfishuar gjatë tri javëve të fundit, të nxitura nga përhapja e shpejtë e variantit Delta, pastaj nga niveli i ngadaltë i vaksinimit si dhe nga festimet masive më 4 korriku, Ditën e Pavarësisë së vendit.

Të hënën, u shënuan 23.600 raste të reja, krahasuar me 11.300 që ishin më 23 qershor, sipas të dhënave të Universitetit Johns Hopkins. Të gjitha shtetet amerikane, me përjashtim të Meinit dhe Dakotës së Jugut, raportuan se shifrat janë rritur gjatë dy javëve të fundit.