Botë

83 për qind e rasteve të reja në SHBA janë me variantin Delta

Foto: AP
 

Zyrtarët shëndetësorë në Shtetet e Bashkuara kanë thënë se varianti Delta vazhdon të përhapet dhe vlerësohet se 83 për qind e rasteve të reja të infektimit me koronavirus, lidhen me këtë variant.

Kjo rritje është konsideruar dramatike, pasi dy javë më parë me këtë variant ishin rreth 50 për qind e rasteve të reja.