Botë

Shteti i Oregonit kërkon ndihmë, zjarret po zgjerohen

Foto: AP
 

Kërcënimet nga stuhitë dhe vetëtimat kanë detyruar autoritetet në shtetin amerikan të Oregonit që të kërkojnë ndihmë nga shtetet e tjera për të përballuar zjarrin e madh që ka shkrumbuar zonat malore.

Zjarri në Bootleg tani ka gjerësi prej 1 mijë e 569 kilometrash katrorë. Autoritetet kanë njoftuar se çdo ditë zjarri është zgjeruar nga 6 kilometra. Zjarri është ndihmuar edhe nga erërat e fuqishme. Autoritetet kanë kërkuar ndihmën e zjarrfikësve të shteteve si Arkansat, Nevada dhe Alaska.