Botë

SHBA-ja vendos sanksione ndaj zyrtarëve kubanë për shtypjen e protestave

Foto: AP
 

Qeveria amerikane ka vendosur sanksione ndaj zyrtarëve kubanë për të cilët thonë se kanë bërë shkelje të drejtave të njeriut gjatë shtypjes së protestave në fillim të korrikut, raporton BBC.

Ky hap nga administrata e presidentit Jope Biden vjen pas presionit të kubano-amerikanëve dhe politikanëve për të reaguar ndaj protestave anti-qeveritar.