Botë

Talebanët insistojnë se paqe nuk do të ketë pa pjesëmarrjen e tyre në qeveri

FOTO: AP
 

Talebanët kanë deklaruar se nuk duan ta monopolizojnë pushtetin, por kanë insistuar se paqe nuk do të ketë në Afganistan, derisa të arrihet marrëveshja për formimin e qeverisë në Kabul dhe të largohet nga pushteti presidenti Ashtraf Ghani.

Talebanët kanë marrë kontrollin e shumicës së territorit afgan dhe kanë kërcënuar një numër të kryeqyteteve të provincave në kohën kur ushtarët amerikanë dhe të NATO-s po tërhiqen nga Afganistani.