Botë

Presidenti Lukashenko premton shtypjen e shoqërisë civile dhe gazetarëve

FOTO: AP
 

Presidenti i Bjellorusisë, Aleksandër Lukashenko, ka premtuar se do të vazhdojë shtypjen e shoqërisë civile dhe gazetarët, të cilët i ka quajtur “banditë dhe agjentë të huaj”.

Presidenti bjellorus i ka kritikuar zyrtarët e administratës së tij, që lejuan punën e organizatave joqeveritare, që sipas tij, e kanë dëmtuar shtetin. Regjimi bjellorus ka bastisur dhe arrestuar gazetarët e pavarur dhe aktivistët e shoqërisë civile.