Botë

Gardianet e fjalës së lirë në luftë

Ora ishte rreth tetë e mëngjesit në prillin e vitit 2018 kur Bushra Seddqiue ndjeu se po dridhej ndërtesa shumëkatëshe në të cilën po jetonte me familje, në lagjen Shash Darak në Kabul. Tymi i zi po ngrihej prej rrugës poshtë.

 

Afganistani renditet në mesin e vendeve me shkallën më të lartë të rrezikut për gazetarët. Pavarësisht vrasjeve dhe së ardhmes së paqartë, reporterët nuk po heqin dorë prej profesionit të tyre. 21-vjeçarja Bushra Seddqiue është njëra prej tyre. Nuk është dorëzuar edhe pse me sytë e saj pa se si një sulm i dytë me bombë poshtë ndërtesës së saj ua mori jetën nëntë gazetarëve më 2018 në Kabul

Ora ishte rreth tetë e mëngjesit në prillin e vitit 2018 kur Bushra Seddqiue ndjeu se po dridhej ndërtesa shumëkatëshe në të cilën po jetonte me familje, në lagjen Shash Darak në Kabul. Tymi i zi po ngrihej prej rrugës poshtë.

Ajo nuk kishte kohë as të merrte vesh se çfarë po ngjante derisa babai po e nxirrte ngutshëm familjen jashtë, duke kaluar nëpër të plagosur e të vdekur, por ajo e mban mend fort mirë se i pa gazetarët duke vrapuar, me kamera në duar drejt skenave të shpërthimit.