Botë

Franca përshpejton vaksinimin pas thirrjes së Macronit

FOTO: AP
 

Franca ka shfaqur shenjat e normalitetit me ashpërsimin e fushatës së vaksinimit dhe planeve të Qeverisë që të ndalojë hapësirat e mbyllura për njerëzit që nuk janë vaksinuar.

Kërkesa për vaksinim është rritur ndjeshëm kur presidenti Emanuel Macron paralajmëroi se nga muaji gusht francezëve do t’u duhet leja e veçantë për të hyrë në kafene, restorante, qendra tregtare dhe udhëtimi me tren apo aeroplan. Për të marrë një leje të tillë, njerëzit duhet të vaksinohen plotësisht, të kenë test negativ ose të tregojnë se e kanë kaluar virusin.