Botë

Me gjithë protestat, Franca miraton pasaportën e COVID-it dhe rregullat e tjera

Foto: AP
 

Parlamenti i Francës ka aprovuar të hënën kërkesën për pasaporta speciale virusi për të gjitha restorantet dhe udhëtim brenda vendit, duke e bërë njëherësh të detyrueshëm vaksinimin për të gjithë punëtorët e sistemit të shëndetësisë.

Masat kanë shkaktuar protesta dhe tensione politike. Presidenti Emanuel Makron dhe qeveria e tij thonë se masat janë të domosdoshme për të mbrojtur popullsinë e cenuar dhe spitalet për t’iu shmangur izolimit pas ngritjes së rasteve të reja me koronavirus.