Botë

Djepi i “Pranverës Arabe” në kaos pas grusht-shtetit

Foto: AP

Demokracia e re e Tunizisë po përballet me krizën më të madhe në dekadën e saj të parë, pasi presidenti Kais Saied ka rrëzuar të hënën Qeverinë dhe ka ngrirë aktivitetet e Parlamentit, në një veprim që kundërshtarët e tij e kanë cilësuar si grusht-shtet, derisa Gjermania ka shprehur shqetësimin serioz lidhur me zhvillimin në shtetin e Afrikës Veriore.

 

Këto zhvillime vijnë pas një qorrsokaku politik dhe përplasjeve të Saiedit, të konsideruar si autsajder politik, kundër kryeministrit Hichem Mechichi dhe një parlamenti të fragmentuar në kohën kur Tunizia po përballet me thellimin e krizës së pandemisë së koronavirusit

Demokracia e re e Tunizisë po përballet me krizën më të madhe në dekadën e saj të parë, pasi presidenti Kais Saied ka rrëzuar të hënën Qeverinë dhe ka ngrirë aktivitetet e Parlamentit, në një veprim që kundërshtarët e tij e kanë cilësuar si grusht-shtet, derisa Gjermania ka shprehur shqetësimin serioz lidhur me zhvillimin në shtetin e Afrikës Veriore.

Këto zhvillime vijnë pas një qorrsokaku politik dhe përplasjeve të Saiedit, të konsideruar si autsajder politik, me kryeministrin Hichem Mechichi, dhe një parlamenti të fragmentuar në kohën kur Tunizia po përballet me thellimin e krizës së pandemisë së koronavirusit.