Botë

Refugjatët eritreas në krizë për ushqime dhe ujë, pas bllokimit në rajonin Tigray

 

Rreth 24 mijë refugjatë eritreas janë bllokuar në dy kampe në rajonin Tigray të Etiopisë, të pa furnizuar me ndihma humanitare dhe racione ushqimesh, kanë bërë me dije Kombet e Bashkuara.

Duke bërë thirrje për qasje në kampet Mai Aini dhe Adi Harush, agjencia e refugjatëve të OKB-së tha se ekzistonte një “rrezik real i urisë” nëse refugjatët nuk furnizohen.