Botë

Ish-roja i kampit nazist në gjyq për 3500 vrasje

FOTO: AP
 

Një ish-roje 100-vjeçar tashmë që ka shërbyer në kampin e përqendrimit nazist Sachsenhausen pranë Berlinit do të dalë përpara gjykatës, 76 vite pas përfundimit të Luftës së Dytë Botërore, sipas të përditshmes gjermane Welt am Sonntag.

Gjyqi pritet të nisë në tetor dhe gjykata rajonale e Neuruppin do të shqyrtojë akuzat e ngritura ndaj 100-vjeçarit për pjesëmarrjen në vrasjen e më shumë se 3500 personave.