Botë

“Kemi humbur gjithçka”: Zhgënjim dhe dilema në Turqinë në flakë

Brigjet jugore të Turqisë po digjen flakë. Në kodrat malore të Antalyas, në zonën Manavgat të Ankarasë, shtëllungat e tymit të zi kanë pushtuar qiellin, derisa autoritetet dhe qytetarët po mundohen që t’i vënë nën kontroll vatrat e zjarreve.

 

“Kurrkush nuk ka marrë përgjegjësi për këto zjarre dhe ne sot kemi mbetur pa kurrgjë”, ka thënë Hatixhe Çënar, vendasja që tregon se rënia e lisave në flakë ia dogji shtëpinë. Të gjitha 500 trupat e mbjella – për të cilat besonte se do t’i siguronin të birit 18-vjeçar të ardhme solide – janë djegur nga zjarret. “Bashkë me pyllin, humbëm gjithçka”, thekson ajo

Brigjet jugore të Turqisë po digjen flakë. Në kodrat malore të Antalyas, në zonën Manavgat të Ankarasë, shtëllungat e tymit të zi kanë pushtuar qiellin, derisa autoritetet dhe qytetarët po mundohen që t’i vënë nën kontroll vatrat e zjarreve.

Por tamam kur duket se një vatër po shuhet, po ndizet një tjetër, shkruan “Al-Jazeera”.