Botë

Tragjedia e viktimave të COVID-it që e refuzuan vaksinën

Ata nuk duhej të vdisnin.

 

Michael Freedy, baba i pesë fëmijëve nga Las Vegasi, mund të ishte ende feneri i jetëve të fëmijëve të tij. Porse, në vend të kësaj, ata do ta kujtojnë përherë mesazhin e fundit goditës të shkruar pak para se të vdiste të enjten e shkuar: “Duhej ta kisha marrë atë dreq vaksine”

Ata nuk duhej të vdisnin.

Është kjo e vërteta e tmerrshme e fushëbetejës së re pandemike të Amerikës, teksa varianti jashtëzakonisht i përhapshëm i koronavirusit, Delta, po shpërndahet duke i vënë në shënjestër me miliona njerëz që mjerisht u vonuan të mbroheshin me vaksinat e qasshme dhe efikase, ka shkruar rrjeti televiziv CNN në një rrëfim për tragjeditë dhe pendimet rreth refuzimit të kurave kundër COVID-19 në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.