Botë

Etiopia përzë Serbinë nga “shtëpia e Titos”

Foto: Ilustrim
 

Serbia ka disa muaj që ka ulur marrëdhëniet diplomatike me Etiopinë në nivel të ngarkuarit me punë. Arsye, sipas mediave serbe, është se autoritetet e shtetit afrikan janë futur në ambasadën e Serbisë dhe kanë marrë nën kontroll objektin në tetor të vitit 2020.

Objekti është histori në vete. Sipas portalit “Blic.rs”, është një prej më të bukurve në kryeqytetin Adis Abeba dhe ndodhet në rrugën që mban emrin e ish-presidentit të ish-Jugosllavisë, Josip Broz Tito. Për këtë, edhe vet objekti është njohur si “shtëpia e Titos”.